„ORAVSKÁ ŠMAKOTINKA“ k obědu či i večeři: Famózní, zapečený, bramborový hrnec se sýrem, vepřovým masem a zeleninou!
-
Příprava8 min.
-
Vaření22 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 336
Dnes si ukážeme naprosto famózní recept na bramborový hrnec, který si musí zamilovat úplně každý.
Chuť tohoto lahodného pokrmu je božská.
Bramborový hrnec zasytí celou Vaši rodinu a každý člen vaší rodiny si tuto variaci masa a brambor určitě zamiluje.
Vyzkoušejte si bramborový hrnec připravit ještě dnes.
Uvidíte, že výsledek Vás mile překvapí a určitě nebudete litovat.
Recept na bramborový hrnec je naprosto geniální.
Přesvědčte se sami teď hned.
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 1 kg vepřového masa
- 1,5 kg brambor
- 8 plátků slaniny nebo uzeného masa
- 60 dkg míchané zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice)
- 5 dkg másla
- olej
- grilovací pepř
- pepř
- mletý černý pepř
- 1 velká krabička zakysané smetany
- 20 dkg eidamu
Takto budeme v receptu postupovat:
- Brambory se oškrábou, nakrájejí na plátky a opečou. Maso je nakrájené na plátky, naklepané, osolené, posypané pepřem a osmažené v oleji. Smíchejte zeleninu, osolte a opepřete.
- Nastrouhejte sýr. Na dno plechu vystlaného pečícím papírem si položíme vrstvu brambor a na ně položíme plátky masa.
- Maso přikryjeme slaninou, posypeme zeleninou a poté přidáme další řadu brambor.
- Nakonec zalijte zakysanou smetanou a posypte strouhaným sýrem.
- V předehřáté troubě pečeme dozlatova.
Mňam!
Máme hotovo
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: humormagazin.com
Recipe Reviews